The gap project


Träsnitt monterat på träskiva, målad väv monterad på träram, träsnitt 235x20 cm, väv ca 235x250x100 cm, 2010
Foto: Thor Nielsen

The gap project gjordes för min avgångsutställning på Kunstakademiet i Trondheim, där jag tog bachelor i billedkunst. Den består av två konstverk som står vända mot varandra på motsatt sida av ett gallerirum. Den stora väven som tornar sig över betraktaren - The unavoidability of something - har jag själv vävt och omständligt hängt upp på vägg och tak. Den är målad med svart färg för att ge en dämpad, plastig och "död" känsla till den massiva, lätt draperade väven. Jag ville att väven skulle upplevas dominerande och lätt hotfull när man stod under den.

Det mindre träsnittet - The impossibility of something - har samma mått som tomrummet mellan väven och golvet och fungerar på så sätt som "den förlorade pusselbiten". Den är monterad på en träskiva och står lutad mot väggen. Det ljusgrå trycket försvinner i vissa vinklar och föreställer spretiga mattfransar.

Jag funderade på sådant som att känna sig fångad i sitt eget beteende och det abstrakta tänkandets meningslöshet när jag gjorde verket.

 
 
 

 

Föregående

The slightly changed things

Nästa

Jag gjorde ingenting